خاطرات
منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
موضوعات
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



لینک دوستان
آخرین مطالب
دیگر موارد
آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 894
:: کل نظرات : 1

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 2
:: تعداد اعضا : 24

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 92
:: باردید دیروز : 30
:: بازدید هفته : 92
:: بازدید ماه : 1289
:: بازدید سال : 4581
:: بازدید کلی : 104201
نویسنده : سیدکاظم مطلوبی (میرسالاری)
پنج شنبه 5 / 2

 
 
 
 
 
 
 
 
مهندس سید عبدالله موسوی فرزند حاج سید نورالله و برادر دوشهید گرانقدر بنام شهید سید نعمت الله وشهید سید محمد موسوی از سادات میرسالاری معروف به دهه سید عزیز
 
ناگفته های نقش صنعت نفت در پشتیبانی از 8 سال دفاع مقدس از زبان مدیر عامل شرکت نفت و گاز آغاجاری؛ موسوی: در کارگاه مرکزی نفت امیدیه موشک تولید می شد
 
نفت نیوز: خود کفایی و افزایش خود باوری، از موهبت های جنگ تحمیلی است که به رغم همه سختی ها و مشقات فراوان، برای صنعت نفت کشور به ارمغان آورده شد.
  

صنعت نفت ایران درطول هشت سال دفاع مقدس به طور مکرر هدف حملات و بمباران های رژیم بعث قرار گرفت چرا که عراق می دانست از طریق مختل کردن فعالیت های نفتی و قطع صادرات می تواند بزرگترین ضربه را به نظام نوپای جمهوری اسلامی وارد کند ولی در طول سال های جنگ هیچ گاه دشمن به اهدافش نرسید و صادرات نفت ایران حتی یک روز هم قطع نشد.ناگفته های نقش صنعت نفت در پشتیبانی از 8 سال دفاع مقدس از زبان مدیر عامل شرکت نفت و گاز آغاجاری؛ موسوی: در کارگاه مرکزی نفت امیدیه موشک تولید می شد
منطقه نفتی آغاجاری و شهر امیدیه نیز به علت استقرار تاسیسات نفتی و وجود میادین فراوان نفت و گاز  بارها در جنگ مورد حملات هوایی عراق قرار گرفت ولی کارکنان نفت با حضور به موقع در تاسیسات باعث شدند تولید نفت این کشور در بحرانی ترین و سخت ترین شرایط جنگ ادامه داشته باشد.

مهندس سید عبدالله موسوى، مدیرعامل شرکت بهره بردارى نفت و گاز آغاجارى، از جمله مدیرانى است که در سال هاى نخست انقلاب، براى دفاع از میهن، درس و دانشگاه را رها مى کند و به مصاف دشمن مى رود؛ در ستاد صنعت نفت منطقه آغاجاری، عبدالله موسوى مسئولیت ارتباط و پشتیبانی (حمل و نقل، فنی و تخصصی) جنگ را با کلیه یگان های نظامی سپاه، ارتش و گردان های آغاجاری بر عهده داشت و از جمله کسانی بود که در تامین لوله های پل فاو بر روی رودخانه خروشان اروند را ایفای نقش داشت.

از جمله فعالیت های وی در زمان جنگ می توان به بازسازی تاسیسات نفت به سرپرستی وی اشاره کرد، زمانی که واحد بهره برداری کرنج در سال 1366 مورد اصابت حملات دشمن قرار می گیرد، موسوی نشست بررسی بازسازی این واحد را با همکارانش در کنار آتش شعله ور شده واحد بهره برداری کرنج برگزار می کند و بلافاصله بعد از اطفای حریق عملیات بازسازی شروع می شود.
در زمان جنگ، پدافند غیر عامل منطقه آغاجاری با توجه به تعداد تاسیسات نفتی و شیرخانه های خط صادراتی با بکارگیری نیروهای بومی و استفاده از پوشش مناسب جهت جلوگیری از هر گونه آسیب در نوع خود اقدام بی نظیری بوده است.

عبدالله موسوی، مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری در باره خود می گوید: سال 1355 در صنعت نفت استخدام شدم، درسال 1359 در دانشگاه و رشته زبان پذیرفته شدم وبا شروع جنگ، از سوى وزارت نفت مامور خدمت در سپاه شدم. برای دفاع از کشور دانشگاه را رها کردم و بعد از پایان یافتن جنگ ، تحصیلات خود را در رشته مهندسی شیمی ادامه دادم.

وی به زمان شروع جنگ اشاره می کند و ادامه می دهد: سی و یکم شهریور ماه سال 1359، من و تعدادى از همکاران با مینی بوس در حال حرکت به سمت اهواز بودیم؛ در ابتداى مسیر یک مرتبه رادیو برنامه خود را قطع کرد و گفت که رژیم عراق به مرزهاى ایران حمله کرده است و سیلوهاى اهواز و مارون 2 بمباران شده اند در بهت شنیدن این خبر بودیم که چند دقیقه بعد هواپیماهاى عراقى را بالای سر خود در آسمان دیدیم.
 
فرودگاه آغاجارى؛ فعال ترین فرودگاه غیر نظامی خوزستان در زمان جنگ
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری می گوید: شرکت بهره بردارى نفت و گاز آغاجارى علاوه بر فعالیت در تولید، در جبهه هاى دیگر نیز حضور داشت و همواره از ابتداى انقلاب و بعد از آن، به ویژه در روزهاى جنگ، نقش خود را ایفا کرده است.
وی می افزاید: شهر امیدیه با وجود اینکه در کانون بمباران های رژیم بعث قرار داشت، به نوعی به ستاد پشتیبانی جنگ تبدیل شده بود چرا که اغلب تجهیزات صنعت نفت که در آن زمان در آبادان مستقر بود به این شهر منتقل شد و شهرستان امیدیه نقش مهمی را در این مدت به عهده گرفت.ناگفته های نقش صنعت نفت در پشتیبانی از 8 سال دفاع مقدس از زبان مدیر عامل شرکت نفت و گاز آغاجاری؛ موسوی: در کارگاه مرکزی نفت امیدیه موشک تولید می شد
موسوی متذکر می شود: فرودگاه نفت آغاجاری مستقر در شهر امیدیه با انتقال امکانات و تجهیزات از فرودگاه آبادان نقش عمده ای در فعالیت های صنعت نفت داشته است و به دلیل مجاورت با پایگاه پنجم شکاری، این فرودگاه به عنوان فعال ترین فرودگاه غیر نظامی استان خوزستان فعالیت می کرد.
وی ادامه می دهد: انبارهای کالاهای صنعت نفت در زمان جنگ، از آبادان به طور کامل به شهرستان امیدیه منتقل شد و تجهیزات انبارهای امیدیه در واقع پشتیبانی فعالیت های تولید، حفاری و استخراج نفت را به عهده داشتند و این انبارها، بزرگترین انبارهای صنعت نفت  کشور بودند که اکنون نیز فعالند.
 
تولید موشک در کارگاه مرکزی نفت امیدیه 
موسوی به دیگر خدمات شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری اشاره می کند و می گوید:  کارگاه مرکزی نفت امیدیه نقش اساسی رادر جنگ به عهده داشت و در دوران دفاع مقدس در این کارگاه خدمات زیادی برای پشتیبانی جنگ انجام شد که می توان به تولید موشک در این کارگاه برای یکی از عملیات های نظامی در دوران دفاع مقدس اشاره کرد.
وی می افزاید: کارگاه مرکزی نفت امیدیه همکاری فراوانی با وزارت دفاع داشت و بسیاری از تجهیزات نظامی و دفاعی آن زمان را تولید و در اختیار جبهه ها قرار می داد.

مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری معتقد است به پشتوانه همت کارکنان صنعت نفت، هیچ گاه بمباران ها ی پی در پی دشمن باعث توقف تولید نفت نشد چراکه جلسات بازسازى تاسیسات همزمان با گروه اطفاء حریق برگزار می شد.

وی می افزاید: این بدین مفهوم است که در خیلى ا ز مناطق باید همزمان با بمباران جلسه بازسازى تشکیل مى شد، این امر سبب شد که کارمندان شرکت بهره بردارى نفت و گاز آغاجارى در جنگ، هم نقش مستقیم و هم غیرمستقیم داشته باشند.

موسوی یادآور می شود: شرکت بهره بردارى نفت و گازآغاجارى حدود 62 شهید و بیش از 236 جانباز و 12 آزاده و 600 رزمنده تقدیم انقلاب و دفاع مقدس کرده است، در واقع استان خوزستان به دلیل موقعیت جغرافیایى که نزدیک به مرز دشمن بود و اینکه قلب اقتصاد ایران در آن می تپید، همواره آماج حملات دشمن بود و این استان در طول هشت سال دوران دفاع مقدس، شاهد ایثارگری ها و خدمات ارزشمند کارکنان صنعت نفت بود.

وی بر این باور است که کارکنان صنعت نفت در دوران جنگ، مردانه ایستادند و مقاومت کردند و با وجود وظیفه خطیر خود در صنعت نفت، بنا به خواسته امام جبهه ها را خالى نگذاشتند و با نثار جان خود، دینشان را به این سرزمین ادا کردند.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری می گوید:  همه لحظات جنگ، فراموش نشدنى است، ولى یکى از مواردى که اکنون به خاطر دارم، مربوط به پاسگاه زید است؛ پاسگاه زید در اطراف شلمچه و نزدیک نوار مرزى قرار داشت، یکى از نقاط استراتژیک براى بعثی ها بود، منطقه اى حساس که همیشه مورد هجوم دشمن قرار می گرفت به همین دلیل گردان ها و گروهان هاى مختلف همیشه درآنجا مورد کمین دشمن بودند.
ناگفته های نقش صنعت نفت در پشتیبانی از 8 سال دفاع مقدس از زبان مدیر عامل شرکت نفت و گاز آغاجاری؛ موسوی: در کارگاه مرکزی نفت امیدیه موشک تولید می شد
 موسوی می افزاید: یک روز عصر که من به همراه بقیه افراد، در پاسگاه زید مشغول پدافند بودیم، فرمانده گروهان به شهادت رسید و مسئولیت وی به من واگذار شد و هنوز مدتی نگذشته بود که فرمانده مرحله سوم عملیات بیت المقدس شدم.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری توضیح می دهد: یکی از روزها، نزدیک نماز صبح زمانی که  شهید على دادى، فرمانده خط، دستور بازگشت گردان را داد عراق آتش زیادى بر روی گردان ریخته و بچه هاى زیادى شهید و مجروح شده بودند.

وی ادامه می دهد: من و فرمانده یکى از گروهان ها به دستور شهید على دادى، فرمانده خط، در حال بازگشت  بودیم که صداى آه و ناله یک نفر توجه مان را جلب کرد؛ صدای آه و ناله متعلق به یکى از بچه هاى بسیجی زخمی بود که بر اثر اصابت ترکش خونریزى شدیدى داشت و با وجود جسمى قوى، وضعیت بسیار نامساعدی پیدا کرده بود، به همین دلیل با باند و چیزهایى که همراهمان بود، مانع از ادامه خونریزى وی  شدیم ولى باید حدود چهار کیلومتر او را مى بردیم تا به جاده برسیم که با هر مشقتى بود، این کار را انجام دادیم.
 ناگفته های نقش صنعت نفت در پشتیبانی از 8 سال دفاع مقدس از زبان مدیر عامل شرکت نفت و گاز آغاجاری؛ موسوی: در کارگاه مرکزی نفت امیدیه موشک تولید می شد
موسوی می افزاید: وقتى به جاده اهواز- خرمشهر رسیدیم، هوا دیگر روشن شده بود. این جاده مستقیم درتیررس دشمن بود و آتش سنگین دشمن بر این جاده ریخته می شد. به هر تقدیر او را به جایى امن رساندیم و سوار آمبولانس کردیم، آمبولانسی که این بسیجی را حمل می کرد در حالى که به سمت بهدارى جبهه در حال حرکت بود، مورد اصابت مستقیم گلوله یک تانک عراقى قرار مى گیرد و همان بسیجى، این بار جراحات و زخم هاى بیشترى برمى دارد و به تهران منتقل می شود، وی پس از چند ماه مداوا پس از بهبودی مجدد به جبهه برگشت و ما که گمان می کردیم او شهید شده است اورا دیدیم و بسار خوشحال شدیم.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری معتقد است: عشق به اسلام و میهن و شور و شعف مردم سبب می شد جبهه ها خالى نماند. مردم می دانستند که تنها راه حفظ اسلام و انقلاب و تمامیت ارضى ایران، ایثار و از خود گذشتگى است.

وی به یکی دیگر از خاطرات خود در دوران دفاع مقدس اشاره می کند و می گوید: یکی از روزها که ارتش عراق،  در عملیات بیت المقدس پاتک وسیعى به نیروهاى ایران زد،  بسیارى از همرزمان ما شهید شدند و فقط چند نفر از آنها از جمله من باقى ماندیم، در مرحله سوم عملیات بیت المقدس تقریبا به اندازه یک گردان رزمى تانک به سمت ما در حال حرکت بودند و ما چند نفر باقی مانده، در آن شرایط دو راه بیشتر نداشتیم؛ یکی عقب نشینی و دیگری ماندن و دفاع کردن بود.

موسوی ادامه می دهد: ما چند نفر به طور کل در محاصره دشمن قرار گرفته بودیم  و با  تاریک شدن هوا، احتمال اسیر شدنمان بسیار زیاد بود، با افراد باقی مانده تصمیم گرفتیم تا آخرین لحظه که توانایی دفاع داریم بمانیم و مقاومت کنیم. وقتى هوا تاریک شد و ما آخرین تیرهایمان را شلیک کردیم و زمانی عقب نشینی کردیم که هیچ سلاحی برای دفاع نداشتیم ولی خوشحال بودیم که توانستیم با نیروی اندک تا ان لحظه از حرکت دشمن جلوگیری کنیم.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری معتقد است: دفاع از کشور یک وظیفه اعتقادی و میهنى بود و یکی از اصلی ترین دلایل که باعث شد مردم هشت سال مقاومت کنند، رهنمودهای امام راحل (ره) بود.
امام می گفت وقتى مردم در صحنه حضور داشته باشند، پیروزى قطعى است و کشور ایران یک جنگ اعتقادی انجام داد و  آنچه  این کشور را پیروز کرد، ایمان و مشروعیت امام راحل (ره) در بین مردم بود.ناگفته های نقش صنعت نفت در پشتیبانی از 8 سال دفاع مقدس از زبان مدیر عامل شرکت نفت و گاز آغاجاری؛ موسوی: در کارگاه مرکزی نفت امیدیه موشک تولید می شد

وی می گوید: تاریخ نشان می دهد ما هرگز ملت مهاجمى نبوده ایم و همیشه در طول تاریخ دفاع کرده ایم و در جنگ تحمیلى هم باید گفت که مردم به سادگى انقلاب را به دست نیاورده بودند که به سادگى آن را از دست بدهند.
وی به انقلاب های اخیر خاورمیانه که به بیداری اسلامی شهرت یافته است، اشاره می کند و می گوید:کشورهایی که بیدار شدند در واقع  انقلاب جمهوری اسلامی ایران را الگوی خود قرار دادند.
 
مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری می گوید: انقلاب  اسلامی ایران دارای ویژگى هایى است  که دفاع از آ نها در عرصه هاى مختلف اقتصاد، صنعت، تولید و اجتماع زمینه را براى حفظ اصل نظام همواره مهیا نگه می دار د و یکى ا ز این ارزش ها که همواره باید آن را احیا کرد و ارج به آن نهاد، دفاع مقدس است. 

وی معتقد است : یادآوری و بزرگداشت دفاع مقدس در واقع، فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه زنده نگه مى دارد و  ترویج این فرهنگ سبب مى شود که مردم در مسائل دنیوى غرق نشوند.
موسوی تاکید می کند: در مقابل استکبار جهانی باید بیشتر از گذشته، براى حفظ فرهنگ ایرانى و اسلامى خود بکوشیم  که یکی از راه های آن، تکریم خانواده شهدا است؛  لازم است نسل جوان کشور را از اتفاقات و تحولات دهه انقلاب با استفاده از صوت، تصویر و رسانه های مکتوب هر چه بیشتر آشنا کرد تا با آگاهی از ارزش های خود دفاع کنند.
 
بزرگترین ایستگاه تزریق گاز خاورمیانه در آغاجاری است
مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری در معرفی این شرکت می گوید: مجموعه شرکت بهره بردارى نفت و گاز آغاجارى یکى از شرکت هاى فرعى مناطق نفتخیز جنوب است که وظیفه تولید نفت و گاز و بهره بردارى از منابع نفتى را بر عهده دارد و در حال حاضر تولید روزانه این شرکت که 50 واحد تاسیساتى دارد، به طور میانگین 615 هزار بشکه نفت خام سبک و سنگین، 27 هزار بشکه مایعات گازی، 11 هزار بشکه نفتا و بیش از یک میلیارد فوت مکعب گاز خشک است.
وی به ویژگی های شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری اشاره می کند و می گوید:  این شرکت با توجه به ویژگی های منحصر به فرد خود، از شرکت ها متمایز شده  و نقش حیاتی را در اقتصاد کشور عهده دار است.

موسوی داشتن بیشترین تعداد واحد عملیاتی را در بین سایر شرکت ها، تنوع در ماشین آلات، کمپرسورها و توربین ها، در اختیار داشتن 2 تلمبه خانه نفت در مسیر خطوط صادراتی(شاهرگ حیاتی صادرات) و داشتن بزرگترین ایستگاه تزریق گاز خاورمیانه( تزریق گاز آغاجاری) را از ویژگی های منحصر به فرد شرکت آغاجاری عنوان می کند.

وی وجود اولین ایستگاه تزریق گاز امتزاجی در ایران را که دومین ایستگاه تزریق گاز امتزاجی در جهان ( تزریق گاز رامشیر) است نیز از دیگر ویژگی های این شرکت می خواند و می گوید: وجود 2 پالایشگاه گاز و گاز مایع، وجود وسیع ترین انبارهای کالای نفتی در آغاجاری و داشتن هفت هزار کیلومتر خطوط لوله اصلی و فرعی از دیگر ویژگی های این شرکت است. 
انتهای پیام

منبع: nioc

   




:: بازدید از این مطلب : 1720
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.
درباره ما
این وبلاگ برای معرفی طایفه سادات صحیح النسب میرسالاری طراحی گردید .در این وبلاگ اداب ورسوم ،مطالب تاریخی،معرفی شخصیت هاو...........می پردازیم
منو اصلی
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
نظر سنجی

نظر شمادرباره هیئت امنای امامزاده میرسالار(ع)

پیوندهای روزانه